Geld verdienen met een mobiele theater

Iedereen heeft wel eens straattheater gezien en dit is een vorm van een mobiel theater. Om de kost te verdienen met straattheater blijft een gok omdat je nooit van tevoren weet of je betalend publiek hebt. Je kunt met een mobiel theater jezelf ook verhuren voor feestjes en bijzondere gelegenheden.

Op pad met je theater

Wat voor een auto, bus of vrachtwagen je gaat gebruiken voor je mobiele theater hangt natuurlijk af van het programma dat je gaat aanbieden. Hoe dan ook zul je altijd in meer of mindere mate materialen nodig hebben voor je theatershow. Daarvoor is het een goed idee om een gedegen worksystem aan te schaffen voor je vervoermiddel. Een overzichtelijk worksystem zorgt ervoor dat je geen tijd verliest met onnodig zoeken naar de spullen die je nodig hebt. Bovendien komt de aanblik van een hoogwaardig worksystem professioneel over op je klanten.

Mobiel theater voor kinderen

Wanneer je graag met kinderen werkt, is een mobiel theater voor kinderpartijen een heel geschikte keuze. Tegenwoordig worden kinderverjaardagen namelijk door veel mensen uitgebreid gevierd waarbij de ouders het liefst zo min mogelijk werk hebben. Het inhuren van een kindertheater is daardoor een echte trend geworden.

Indien je in dezelfde omgeving blijft, is het verstandig om veel verschillende shows voor te bereiden. Daarmee voorkom je dat een groepje kinderen op verschillende feestjes naar dezelfde show kijken. Op het moment dat kinderen genoten hebben, zijn ze de beste mond-tot-mondreclame die je jezelf kunt wensen. Blije en geboeide kinderen zal vast en zeker voor meer klandizie zorgen van bepaalde scholen of wijken.

Gebruik opvallende kleuren en vrolijke kleuren voor je vervoermiddel zodat alle ogen op je gericht zijn als je een straat doorrijdt.

Mobiel theater voor volwassenen

Volwassenen genieten van andere theater shows dan kinderen. Ongeacht de leeftijd willen mensen geboeid worden en het liefst ook veel lachen wanneer ze naar een theatershow kijken. Volwassen mensen fascineren is moeilijker dan kinderen plezieren omdat volwassen mensen nu eenmaal kritischer zijn dan kinderen. De neiging om te oordelen wordt versterkt als er betaald is voor een show. Probeer eerst met oefenpubliek of je het in je hebt om voor volwassenen te spelen.

Ben eenmaal een geliefde attractie dan zijn er legio bedrijfsfeestjes en privé feesten waar je kunt gaan optreden met je mobiele theater.

Reclame maken voor je mobiele theater

Een aantal keren in een grote steden gratis op straat optreden en tijdens de show pamfletten laten uitdelen is een uitstekende reclamestunt. Daarmee bereik je een groot publiek en weten de mensen direct wat je te beiden hebt.

Daarnaast is het uitbreiden van je netwerk van belang. Neem zelf contact op met grote bedrijven om jezelf bekend te maken en deel visitekaartjes uit.

Maak gebruik van sociale media om een pakkende advertentie te plaatsen zodat mensen je op internet kunnen vinden.

Verstrek op je website voldoende informatie over de mogelijkheden en prijzen. Licht niet teveel toe over de inhoud van de show maar net genoeg om mensen nieuwsgierig te maken.