Muziek in het theater

De laatste jaren is het theater een populaire plek geworden voor muzikanten om een clubtour te houden. Waar het theater vroeger alleen gebruikt werd voor kunstvormen zoals dans, cabaret, acteurs en goochelaars, zijn de avonden inmiddels volop gevuld met muzikale concerten.

Een intieme setting

De grootste reden van deze clubtours is een win-winsituatie. Artiesten kunnen namelijk het hele land doorreizen en ook in de kleinere steden optreden, de fans kunnen op hun beurt de artiesten van heel dichtbij bekijken in een intieme setting. Niet elk dorp of stad heeft immers een poppodium, echter is er doorgaans altijd wel een theaterzaal te vinden. De concerten zijn dan wel behoorlijk basic – er zullen geen lichteffecten, mooie decors of een uitgebreide band meekomen – maar het voordeel is dus wel dat het optreden erg intiem is. Je zou bijna kunnen zeggen dat het een privéconcert is, omdat je jezelf zo dichtbij het podium en de artiesten begeeft. Bovendien kun je na het concert vaak nog even met de muzikanten kletsen in de lobby en met hen op de foto gaan. Er is doorgaans ook merchandise te koop, zoals posters, T-shirts en stickers. Het leuke van posters is dat je ze overal in huis op kunt hangen en je iedere keer wanneer je ernaar kijkt de herinnering voelt van het concert. Daarnaast steun je er ook nog eens je favoriete artiest mee!

Posters

Wie had er vroeger geen posters van hun idolen boven het bed hangen? Menig ouder heeft na de puberteit van hun kind de slaapkamer opnieuw moeten behangen of schilderen omdat de ‘posterfase’ voorbij was. De trend om posters op te hangen begint momenteel terug te komen, enkel hoeven deze natuurlijk niet van specifieke artiesten te zijn. Deze kunnen namelijk ook kunst zijn, wat bovendien echt een hele mooie sfeer geeft aan je huis. De mogelijkheden zijn oneindig. Zo kun je ook jouw eigen foto’s als poster laten afdrukken, zodat die ene fijne vakantie aan je muur prijkt of die schattige foto van je kind die je elke keer weer laat smelten. Het grote voordeel van posters is bovendien dat de kwaliteit erg goed is en ze dus lang meegaan. We raden overigens wel aan posters in te lijsten om te voorkomen dat ze verkreukelen of ontsierende beschadigen langs de randen oplopen.